2015. február 24., kedd

I. Kriveljov: Könyv a Bibliáról - Jelenlegi ára: 504 Ft

I. Kriveljov: Könyv a Bibliáról
Raktári szám: M000727
Kiadás éve: 1960
Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Méret: 150*205 mm, 410 oldal
Állapot: keménytáblás, védőborító szakadozott, jó
Ezzel a könyvvel a magyar olvasó olyan munkát kap a kezébe, amely a bibliai legendákat a tudományos elemzés módszerével alapos vizsgálat alá veszi.
A szerző egységbe foglalja a Biblia tudományos kutatásának eddigi eredményeit, s annak marxista elemzését nyújtja. Szembeállítja a Biblia állításait a történettudomány, az archeológia és etnográfia, a természettudományok és a materialista történetszemlélet eredményeivel, tételeivel, s ezeknek a tudományoknak az alapján sorra dönti meg azokat.
Feltárja a Biblia szövegében, következésképpen az egyház tanításában fellehető ellentmondásokat, s ezek összevetéséből bebizonyítja a Biblia tanítása az emberek alantas ösztöneire épít. Hiszen a felebaráti szeretet, a könyörületesség és a "ne állj ellen a gonosznak" (Máté evangéliuma) ismert bibliai tanításokkal szemben ott állnak a biblia alakjainak Isten sugalmazásából elkövetett kegyetlen tettei, a testvérgyilkosságok, s a "gonosznak", a Biblia tanítását kétségbevonó személyeknek kíméletlen üldöztetése és megsemmisítése...
Kriveljov könyve, amely a tudományos ismeretterjesztés példaképének tekinthető, komoly segítséget ad mindazoknak, akiket érdekel a vallás, a vallás történetének problémája - legyenek azok hívők vagy ateisták - abban, hogy megértsék a bibliai legendák valódi értékét a modern tudomány eredményeinek fényében.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán és Budapesten az I., IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 540 Hírlapboltjában, benzinkútján - előreutalással: 700 Ft, utánvéttel: 850 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába utánvétel: 10 kg-ként 3 euró, előreutalással szlovák OTP számlára: 10 kg-ként 2 euró 20 cent



Jelenlegi ára: 504 Ft

Az aukció vége: 2015-03-16 15:18
. I. Kriveljov: Könyv a Bibliáról - Jelenlegi ára: 504 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése